• KEM
  • Subcribe to Our RSS Feed

sobota 14. decembra 2019

Bella Goth – najzáhadnejšia postava hernej série The Sims

17:37 // by Schnegi // No comments


Každý z nás si pamätá svoju prvú počítačovú hru, ktorú hral, a každý si spomína na svoju obľúbenú hru. V oboch prípadoch u mňa ide o hernú sériu The Sims. Hra si počas rokov získala veľké a verné množstvo fanúšikov za aspektom príbehov Simíkov, kreativity a možností sebarealizovania sa v tvorbe postav, pozemkov, domov a veľa ďalších simulácií reálneho života. Čo však oslovilo mňa skoro 15 rokov dozadu? Mystéria okolo postavy menom Bella Goth.

Bella Goth je pre-made hrateľný Simík , ktorý sa prvýkrát objavil v The Sims , po boku svojho manžela Mortimera a jej dcéry Kassandry, pobytom na adrese 5 Sim Lane. Medzi The Sims a The Sims 2 mali Bella a Mortimer ešte jedno dieťa Alexandra a presťahovali sa do 165 Sim Lane v Krasohlídkove (Pleasantview) . Krátko pred začiatkom hry The Sims 2 však Bella zmizla
                                

Ale poďme na to celé chronologicky z pohľadu príbehu a teda začneme hrou The Sims 3. V tejto časovej línii je Bella dieťa, ktoré má 7 dní do veku tínedžera. Žije so svojou matkou Jocastou Bakalář , otcom Simis Bakalář a starším bratom Michaelom Bakalář. Je tiež mierne gotická, čoho dôkazom je jej izba zdobená lebkami, čo môže naznačovať, prečo sa oženila s Mortimerom Gothom a tiež o jej záujem o paranormálne javy. Okrem tejto časovej línie nachádzame v The Sims 3 Bellu aj v oblasti Lunárnych Jazier, avšak mŕtvu. Jej vzhľad (so žltými vlasmi, vychudnutou tvárou a nazelenastou pokožkou) je v tomto meste veľmi odlišný ako v iných mestách kde sa objavuje, ale je v súlade s ostatnými mŕtvymi Simíkmi pochovanými na cintoríne Lunar Lakes. To, ako alebo kedy sa dostala na Lunárne jazerá, zostáva nepotvrdené, ako aj to, či sa po únose mimozemšťanov niekedy stretla so svojou rodinou. Podľa tweetu youtuberky SimGuruSarah Bella jednoducho na Lunárne jazerá odišla sama, kde zostarla a umrela.

Prichádzame k medzníku The Sims 1, kde sa stretávame už s vydatou Bellou Goth a jej manželom Mortimerom Gothom a ich dcérou Kassandra Goth. Je to elegantná, napriek tomu atletická žena, ktorá si zrejme užíva golf (odkaz na hru SimGolf). Pri hraní bude maľovať alebo hrať na klavíri, čo teórii dá vierohodnosť, že môže byť aj veľmi kreatívnou a talentovanou osobou. O paranormálne záujmy má tiež veľký záujem ako nám už referuje jej detská povaha v The Sims 3.

Čo nás však zaujíma najviac je Bella Goth vo veku Mladý dospelý/Dospelý v častiach The Sims 2 a The Sims 4. Tu sa rodina Gothovcov objavuje s ďalším najmladším členom Alexandrom Gothom. (Do pozornosti by som dala hneď na začiatku dvoch pre-made susedov a to sestry Nina a Dina Caliente na jednom pozemku a Dona Lotharia na druhom.) Pri prvom spustený hry v meste Krasohlídkov sa vám zobrazí okno so stručnými informáciami o meste a následne aj o každej rodine v meste. Ak sa teda pozrieme na popis rodín Goth, Caliente a Lothario, zisťujeme komplikovaný milostný mnoho uholník kde:



Mortimer je manželom Belli -> Bella zmizla na pozemku Dona, ktorý mal o ňu romantický záujem -> Don má pomer s dcérou Belli a Dinou, ktorá bola manželka Bellinho brata -> Dina má po únose Belli pomer s Mortimerom 


Zisťujeme že sestry Caliente sa objavili deň pred zmiznutím Belli a že sú z časti potomkami mimozemšťanov. Zároveň Dina mala pomer a bola vydatá za už mŕtvého brata Belli Michaela Bakalářa.
Don Lothario okrem toho, že má pomer so sestrami Caliente, mal záujem aj o Bellu, ktorá však deň pred svojim zmiznutím Dona odmietla. Aby nestačilo, následne po únose mimozemšťanmi sa Don zaplietol s Kassandrou Goth (ktorú si vo veľkej pravdepodobnosti aj vezme ako aj Mortimer Dinu).

Čo sa týka samotnej rodiny Goth, na paneli rodokmeňa Bella nie je sivá, čo naznačuje, že hra ju nepovažuje za mŕtvu. Aj keď jej manžel a dcéra majú spomienky na to, že ju uniesli cudzinci, v príbehu sa výslovne neuvádza, čo sa stalo Belle. Napodiv, väčšina nábytku zostala nedotknutá po odchode. Ak Simík použije snímač odtlačkov prstov, väčšiny nábytku sa dotkla. Bellu však vieme nájsť v mestečku Strangertown (Podivínov), ale ako NPC . Táto verzia je trochu iná ako Krasohlídkov Bella, ale Maxis ju uznáva za rovnakú. Skutočnosť, že Bella v Podivínove nemá spomienky na svojich blízkych alebo minulý život, je jednoducho obviňovaná z mimozemských experimentov počas jej únosu. Keď si pozrieme obrázok oboch postáv z rôznych miest, je jasne viditeľné že sa fyzicky odlišujú. Rôzne teórie na fórach tvrdia, že sa jedná o glitch alebo o uľahčenie práce Maxisu.


Menšieho rozuzlenia sa dočkali hráči Sims na platforme PSP a Facebook (jedná sa o hry The Sims 2 a The Sims Social), kde nachádzame Bellu v mestečkách Podivínov a LittleHeaven , kde nám prezrádza a teda tvrdí, že je na úteku pred mimozemšťanmi, ktorý ju uniesli. Zároveň nám podáva informáciu, alebo skôr tajomstvo o tom že Mortimera nikdy nemilovala a že sa vydala pre peniaze. V The Sims Social si vôbec nepamätá, čo sa jej stalo od noci jej únosu. Ako jej povedali priatelia a rodina o tom, ako zmizla, Bella bola odhodlaná získať odpovede a vyraziť hľadať UFO - a jej spomienky. Bella sa stretla s mnohými mimozemšťanmi s detektívnymi schopnosťami. Ale bohužiaľ, hoci úspešne viedla rozhovory s mnohými mimozemšťanmi, neboli to tí, ktorí ju uniesli. Každý návštevník ukázal na iného a Bella sledovala vedenie mnoho mesiacov. Nakoniec, po vyčerpaní z klebiet a necelých informácií sa uspokojila s hypnoterapiou, aby znovu objavila skryté tajomstvá svojej mysle. Okrem odhalenia mnohých minulých životných skúseností sa Bella podarilo obnoviť jej spomienky na únos.

V roku 2014 vyšlo herné pokračovanie The Sims 4, od ktorého hráči očakávali rozuzlenie tejto záhady. Na našu smolu, ale zároveň pre zachovanie mysteriózna je Bella a jej rodina zobrazená v alternatívnej časovej línií The Sims 2, s tým že sa jej únos UFO nikdy neuskutočnil. Žijú v oblasti Willow Creek vo vile Opfelia ako štvorčlenná šťastná rodinka.

Či sa Bella niekedy vráti do svojho mesta a do svojej rodiny, alebo či sa Maxis bude snažiť inak rozvinúť príbeh tejto rodiny ostáva záhadou. Nechajme sa teda prekvapiť, čo nám prinesie séria v najbližšom období. 


Na koniec by som vám napísala zopár najznámejších a najzaujímavejších easter eggov z hernej série:

· Bella Squared: Bella Squared je portrét Belly Goth, ktorú možno zavesiť v na steny v domoch. Údajne, ak hráč v Strangertowne zavesí portrét Bella Squared v dome, nakoniec sa objaví Strangetown Bella Goth .
· Mlieko: Fotografia Belly Goth „nezvestných osôb“ je viditeľná na škatuli na mlieko, keď Simík pripravuje ovsené vločky/cereálie v The Sims 2. V The Sims 3 je to tragický klaun.
· Horkovzdušný balón: Vo vnútri horkovzdušného balóna sa dá vidieť malá grafika, ktorá vyzerá podobne ako Bella Goth.
· Socha Belladonna Cove: Ľahko najviditeľnejší easter egg. Je tu veľmi vysoká zlatá socha Belly, ktorá drží platinový plumbob dodávaného s rozširujúcim balíkom The Sims 2: Apartment Life.
· Zlomená snehová guľa Bella a Mortimer: Jeden z mnohých skrytých súborov nájdených a zverejnených na serveri ModTheSims 
· Vek : Keď Simík zomrie na starobu, Hula Zombie sa objaví s Grim Reaper a značne dosť sa podobajú na Bellu Goth.
· Kniha: Kniha s názvom „Kde je Bella?“ v Siminej knižnici. Všeobecnou teóriou je, že toto je Simsov ekvivalent „Kde je Waldo?“ (alebo v Spojenom kráľovstve „Kde je Wally?“) Existuje aj kniha s názvom „Vražda v Pleasantview“ od Alexandra Gotha (hoci to nemohlo byť doteraz nenarodeným Alexandrom od The Sims 2, pokiaľ sa nejedná o cestovanie v čase). , čo by mohlo naznačovať vysvetlenie Bellinho zmiznutia medzi The Sims a The Sims 2 , keďže únos mimozemšťanov nie je prítomný v základnej hre The Sims 3.
Ako bonus vám tu nechávam odkaz ako Bellu vrátiť späť do The Sims 2 - https://sims.fandom.com/wiki/Game_guide:Reuniting_the_Goths

A lúčím sa s vami v simštine Dag Dag















0 komentárov:

Zverejnenie komentára