• KEM
  • Subcribe to Our RSS Feed

piatok 20. decembra 2013

Diablo II

21:34 // by Unknown // // No comments






 Námet pre svoj dnešný blog som získala od svojho priateľa, keďže nie som veľká hrčka počítačových hier a hry typu Farmville, ktoré síce rada hrávam, sú už v tomto blogu obsiahnuté. Tak som sa rozhodla dať na jeho slovo a napísať blog a hre, ktorá ho najviac oslovila. Je ňou hra Diablo II.

Táto hra obsahuje prvky RPG hier – to znamená RolePlayingGame (hra na hrdinu resp. Role alebo charakteru), ale hlavným zaradením hry je Hack and slash žáner. V skratke v tejto hre máte svoj charakter, ktorého máte možnosť vylepšovať (čo je základom RPG hier), ale hlavným princípom hry je pozabíjať čo najviac nepriateľov klikaním na mišku – čo už ako typický atribút RPG hier nazvať nemôžeme. Hráč v úlohe jedného z hrdinov postupuje cez rôzne oblasti, pričom sa zabíjaním nepriateľov posilňuje cez systém skúseností. Úlohou je postupne zničiť všetky záporné postavy, ktoré spolu s ich démonickými nasledovníkmi ničia svet.
Táto hra je vsadená do vlastného fantasy sveta, ktorý je plný démonov, nemŕtvych a rôznych iných príšer. Hra je rozdelená na 4 akty, z ktorých sa každý odohráva v inom prostredí. Hráč si na začiatku zvolí charakter, za ktorý bude hrať. Na výber má spomedzi amazonky, barbara, kúzelníčky, nekromanta a paladina. Každá z tých to postáv má svoje plusy a mínusy. Napríklad kúzelníčka je veľmi efektívna na diaľku odkiaľ čaruje kúzla, no v boji z blízka je veľmi zraniteľná. Na to, aby hráč splnil rôzne úlohy, ako je väčšinou v súboji poraziť silnú zápornú postavu, potrebuje neustále zlepšovať svoje bojové vlastnosti. Pomocou zbraní a schopností, ako sú napríklad blesky u postavy kúzelníčka, zabíjať často veľké počty bojovníkov. Okrem zbraní je potrebná tiež výzbroj, umožňujúca znižovať poškodenie z úderov zbraňami. Obranu zvyšujú tiež rôzne schopnosti, ako napríklad železná pokožka u Barbara.


 
Tu v krátkosti opíšem príbeh každého aktu.
AKT I.
Dorazili ste do tábora, kde sa nachádzajú utečenci z mesta Tristram a zvyšky klanu Sisterhood of the Sightless Eye, čo boli postavy a mesto z hry Diablo I(hra nadväzuje na predchádzajúci diel len veľmi voľne). Po tom, čo mestom prešla osoba známa ako Dark Wanderer- Temný pútnik, sem prišli démoni , ktorí mesto vypálili.  Vašou prvou úlohou je vyčistiť neďalekú jaskyňu od démonov. Po tom ako sa prebojujete mnohými nepriateľmi sa dozviete, že na vás čaká démon menom Blood Raven. Po jeho zabití vás pošlú najsť starý zvitok, ktorý vám pomôže dostať sa do mesta Tristram a tam oslobodiť postavu Deckarda Caina. Deckard Cain je posledný z dávneho národa Horadrimov. Horadrimovia boli vyvolený národ Tyraela- archanjela spravodlivosti. Boli určení aby uväznili troch démonických pánov- Mephista, Baala a Diabla. Po oslobodení Tyraela je vša postava poslaná nájsť v kláštore kladivo. V kláštorných katakombách nájdete démonku Andariel, ktorá je zodpovedná za celé utrpenie mesta z ktorého práve prichádzate. Andariel tu ostala, aby bránila Temného pútnika, ktorý je v skutočnosti Diablo.
AKT II.
Po prvom akte ste sa vydali na juh nájsť Tal Rashovu hrobku kde je uväznený Baal. Temný pútnik tu už bol pred vami a s ním prišla aj temnota. V stokách mesta Luth Gholein ožila múmia a vašou úlohou je zbaviť sa jej. Na to, aby ste sa dostali do Tal Rashovej hrobky musíte v púšti nájsť Horadrickú kocku - artefakt schopný meniť podstatu predmetov (ktorým neskôr vytvoríte kľúč do hrobky), žezlo a amulet ktoré spolu vytvoria klúč. V hrobke však nakoniec nájdete démona Duriela a zistíte , že Baal a Diablo odišli a mieria do sídla Zakarumu, kde je väznený Mephisto.
AKT III.
V divočine na juhu vás čaká úloha dostať sa do Mephistovho väzenia. Mephisto svojou mocou obrátil  paladinov na svoju stranu a vďaka tomu získal Diablo svoju slobodu. Keď však konečne preniknete až do chrámu zistíte že Baal aj Diablo zmizli do pekla. Po tom čo zabijete Mephista, uväzníte ho do jeho Soulstone - kameňa, ktorý dokáže natrvalo udržať dušu démona.
AKT IV.
V pekle vás zastaví Tyrael a povie vám, že pozná spôsob ako sa navždy zabiť démona. Musíte jeho soulstone aj s dušou zničiť vo vyhni uprostred pevnosti, ktorú vybudovali démoni a anjeli. Keď nájdete Diabla tak ho a uväzníte. Potom jeho a Mephistou soulstone zničíte a na svete ostane len jeden z najmocnejších démonov, Baal- tu tvorcovia hry nechali priestor pre datadisk a daľšie pokračovanie.
Hra má veľmi dobre vymyslený systém obtiažnosti, ktorý umožnuje hru hrať stále dokookola, pretože akonáhle hráč skončí hru na jednej obtiažnosti môže ju začať hrať na vyššej, čo mu umožnuje získať lepšie zbrane, brnenia atď a postupovať s vývojom postavy rýchlejšie.

Veľkou výhodou tejto hry je multiplayerová časť hry. Tu sa naplno využíva opakovanie rôznych obtiažnosti tejto hry. Spájate sa s hráčmi aby ste prešli časť či celú hru a vieme tu nájsť oveľa viac vzácnych zbraní a brnení ako v singleplayer hre. Dá sa tu takisto obchodovať s týmito vecami, čo znamená, že aj keď nájdeme vec pre barbara, vieme ju vymeniť za vec pre kúzelníčku. Je to naozaj zábavné a každý sa snaží vytvoriť si ten najlepší charakter spomedzi všetkých. Existuje tu aj rebríček najlepšich postáv na internete.

Zdroje:



0 komentárov:

Zverejnenie komentára