• KEM
  • Subcribe to Our RSS Feed

štvrtok 16. januára 2014

Gothic

19:24 // by Unknown // // No comments


Túto hru som si vybral, pretože ma asi zo všetkých hier zaujala najviac, a to tým, že hráč vyberá osud postavy sám. Gothic je RPG, v ktorom na svoju postavu pozeráte z pohľadu tretej osoby.Gothic vám ponúka úžasný komplexný svet, v ktorom na seba väčšina vecí závisí a nadväzuje a tak si nemôžete robiť čo sa vám zapáči. S radosťou vám môžeme oznámiť, že táto hra je ďalším titulom, ktorý sa viac vžije než hrá a po chvíli v tom budete až po uši. Dej sa odohráva  na zemi Myrthana, kde vládol spravodlivý kráľ Rhobar . Bolo samozrejme , že na takú úrodnú a bohatú oblasť budú mať zálusk aj nepriatelia. Kráľ im však vzdoroval ,až na jednu výnimku, škretov. Kráľ s nimi viedol neúnavné bitky, no škretov to neodrádzalo. Avšak na robustné škretie telá platili iba silné zbrane, kráľ pozbieral všetkých trestancov a poslal ich ťažiť rudu, z ktorých sa vyrábali meče a zbroje do dolov v Khoronise.
Gothic - screenshot 2
Kráľ sa však musel poistiť, aby mu tí väzni neušli a tak zvolal najväčších mágov, ktorí vytvorili  magickú barieru cez ktorú sa nedalo dostať. Napokon mágovia neudržali silu barieri, prerástla do celej zeme. 

Týmto menším dejom sa začína hra, kde už vstupuje do hry hlavný hrdina, vy. Bezmenný hrdina(trestane), ktorého zachránil mág Pyrokar pod podmienkou, že doručíte list najväčšiemu mágovi ohňa. V hre sa nachádzajú tri hlavné tábori a to Starý tábor , ktorý je najväčší a je v ňom najviac vojakov, Nový tábor,  v ktorom sú žoldnieri a bažiny, kde sa nachádzajú prevažne mágovia. V hre sa spolieha hrdina na vlastné zručnosti, na začiatku ich však má chabé. V hre stretáva mnoho zvierat , ktoré tvoria jeho potravu a zároveň po ich zabití zlepšujú jeho zručnosti, inými slovami čím viac toho pozabíjate, tým viac toho môžte predať. V hre sa nachádzajú rôzne zbrane ako luky, kuše, meče jednoručné a obojručné. Avšak narábať s nimi nieje také jednoduché, čím silnejšie zbrane tým viac sily, obratnosti a zručnosti potrebujete. Používať ich vás môžu naučiť rôzny učitelia, no nie zadarmo. Musíte pre nich plniť úlohy. A toto je podstata hry, získať si čo najväčšiu reputáciu, vplyv a moc. Za každú splnenie úloh dostávate odmenu v podobe skúseností a taktiež magickú rudu čo je v hre platidlom. Samozrejme vaším najväčším nepriateľom sú škreti a iné beštie. Nájdete si v nej aj najlepších priateľov a to Diega, Lestera, Miltena, Xardasa a mnoho iných. Spolu s nimi čelíte škretom, no podarí sa vám ich poraziť ?  Zahrajte si a uvidíte....Gothic má aj pokračovanie v dalšich troch dieloch, ktoré na seba nadväzujú, samozrejme graficky sú na tom omnoho lepšie. V závere podľa mňa je to skvelá hra plná deja, a dobrodružstva, ktorá vás prinúti onej aj snívať. Na konci prikladám intro.
 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára